Nieuws: Canadese Poutine serveren uit een foodtruck!

woensdag 23 november 2022

Afgelopen maand kregen wij een superleuke aanvraag voor een catering op locatie. Onze opdrachtgever kwam met de vraag of we voor een Canadese delegatie een typisch Canadees gerecht konden bereiden vanuit onze foodtruck: Poutine

Wat is Poutine nou eigenlijk?
''Poutine is een gerecht bestaande uit friet bedekt met stukjes wrongel, gedrenkt in jus en eventueel nog extra ingrediënten. Het is een typisch Canadees gerecht en het geniet vooral grote populariteit in Quebec waar het wordt gezien als het nationale gerecht.'' (Bron: Wikipedia)

We zijn gelijk de keuken in gedoken om uit te zoeken wat de beste formule voor Poutine is en om een paar test gerechtjes te maken. Gelukkig zijn we expert op het gebied van vers gesneden bio-friet dus het grootste gedeelte van het gerecht konden we al maken. Daar moesten nog 2 belangrijke ingrediënten aan worden toegevoegd:
- Jus/Gravy
- Kaas/wrongel

De belangrijkste les bleek uiteindelijk om alles zo snel mogelijk na het bakken/bereiden bij elkaar te gooien. Op deze manier konden de smaken goed mengen en de kaas smelten. Het voelde wat onnatuurlijk om onze heerlijke friet met jus te overgieten en daar dan nog kaas overheen te strooien maar het resultaat was verrassend lekker! Op vier verschillende locaties hebben we vanuit onze foodtruck de Poutine uitgeserveerd aan de klant. Compleet met Canadese aankleding en een lekker drankje leverde dat hele positieve reacties op.

We zijn erg benieuwd naar wat het volgende (voor ons) nieuwe gerecht we mogen serveren! Heb jij een mooie uitdaging, neem dan voor even contact met ons op.

(Kwaliteit van de foto's doen geen recht aan de smaak/kwaliteit ;-) )

Deel dit bericht via